open-navfaktor-logo
search
Nezvanično
Ministar Enver Hadžiahmetović navodno podnio ostavku u Vladi KS
Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, navodno je podnio ostavku u Vladi Kantona Sarajevo.
18.11.2021. u 15:11
get url
text

Ova informacija Faktoru je potvrđena iz više izvora iz Skupštine KS, ali i pojedinih članova Naroda i pravde, međutim ministar nije odgovarao na naše pozive, a niko se ni od nadležnih iz Vlade KS nije javljao na naše pozive.

Ukoliko se ispostavi tačnom, njegova odluka ne čudi s obzirom na jučerašnju sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo kada mu njegova stranka Narod i pravda i zastupnici većine SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde nisu izglasali izvještaj za vrijeme kada je bio direktor Vodovoda i kanalizacije Sarajevo.

Da li to znači i napuštanje stranke nije poznato.

Podsjećamo, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je kazao da je upitanju bila greška kada su zastupnici, većina u Skupštini, "digli ruke" protiv izvještaja ViK-a u vrijeme kada je Hadžiahmetović bio direktor.

Okerić je danas na naše pitanje da li su tačne spekulacije o Hadžiahmetovićevoj ostavci kazao da ne zna i da "čisto sumnja". 

Hadžiahmetović je komentirajući odluku Skupštine o neizglasavanju izvještaja kazao da je to nonsens i da vjeruje da je upitanju previd.

- Ne znam kako objasniti da politika postavlja direktora a zatim za ministra a onda ga ne usvaja. Ja ipak smatram da zastupnici nisu ovoj tački pristupili sistematično, profesionalno, analitički, mnogi nisu pročitali izvještaj i mislim da ovako dirigovano ili poludirigovano da što prije prođe. Smatram da je ovo proteklo krajnje neprofesionalno i moram reći da me ovo i kao čovjeka i kao ministra i adra NiP-a pogodilo i nije mi svjedno – kazao je Hadžiahmetović za TVSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.