open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Vladi FBiH
Ministar Dedić pozvao i kantonalne vlade da pomognu poljoprivrednicima
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu ministarstva održao sastanak s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja.
19.07.2022. u 16:46
get url
text
Dedić i poljoprivrednici
get url
text

Tokom sastanka prezentirana je dosadašnja realizacija poticajnih sredstava za proizvodnje, zatim mjere podrške ruralnom razvoju, te ostale vrste podrški kojima je obuhvaćena i podrška jesenjoj sjetvi iz Programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u ovoj godini.

Kako su istakli predstavnici poljoprivrednih udruženja poljoprivrednici su zadovoljni usvojenim Programom, kao i redovnošću isplata novčanih podrški u poljoprivredi.

Sa ovog sastanka pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate, a zašto su već osigurana operativna sredstva u budžetu FBiH. Također, upućen je poziv kantonalnim vladama, kojima je Vlada Federacije BiH doznačila 200 miliona maraka pomoći budžetima, da osiguraju dodatnu podršku poljoprivrednim proizvođačima za jesenju sjetvu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.