open-navfaktor-logo
search
Za narodnu kuhinju
Ministar Bukvarević se odrekao pola plaće u korist Merhameta u Tuzli
Federalni ministar za pitanja boraca odrekao se pola martovske plaće a sredstva je usmjerio na Merhamet-Regionalni odbor Tuzla sa naznakom za donaciju narodnoj kuhinji u ovom gradu.  
25.03.2020. u 15:48
get url
text

Ministar Bukvarević je ovim potezom pokazao da je u novonastaloj situaciji potrebno da svi, u skladu sa nogućnostima, učinimo sve kako bismo pomogli najugroženijima među nama. Pozvao je i uputio apel kolegama ministrima, predstavnicima vlasti na svim nivoima, rukovodiocima organa i drugima koji su u mogućnosti da slijede ovaj primjer i da se uključe u ovu aktivnost.

Uputio je poziv građanima da se pridržavaju svih uputa nadležnih organa te da iste poštuju u cilju zaštite vlastitog ali i zdravlja drugih ljudi te je pozdravio sve aktivnosti, kako Federalnog, tako i kantonalnih kriznih štabova koji na najodgovorniji i najprofesionalniji način odgovaraju ovom globalnom izazovu. Podsjetio je da je veoma važno poštovati sve naredbe ali i preporuke i na taj način zaštiti sebe i svoje porodice. Nakon toga, ministar je uputio poziv da svi građani obrate pažnju na starije komšije, ljude u komšiluku kojima je pomoć neophodna.

- Među našim komšijama je veliki broj majki i očeva naših šehida i poginulih branilaca, porodica šehida i poginulih branilaca, ratnih vojnih invalida. To su kategorije naših sugrađana koje ne smijemo zaboraviti nikada, pogotovo sada kad je na snazi niz mjera u cilju prevencije od zaraze koronavirusom i kada je ograničeno kretanje pojedinim dobnim skupinama. Apelujem na sve sugrađane da zajednički prebrodimo novonastalu situaciju i da pokažemo solidarnost i ljudskost, da nakon što se pobrinemo za svoje porodice i sebe promislimo kome u našem komšiluku i na koji način možemo pomoći. Ovo je prilika da budemo jedinstveni i da probudimo ono najbolje u nama - rekao je.

Na kraju, ministar je uputio riječi zahvalnosti svim medicinskim radnicima, policiji, trgovcima i drugima koji su aktivno uključeni u borbu protiv koronavirusa ali i savjesnim i odgovornim građanima koji poštuju donesene mjere. Posebno je zahvalio i svim privrednicima koji na različite načine daju svoj doprinos u novonastaloj situaciji, saopćio je Kabinet ministra Bukvarevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.