open-navfaktor-logo
search
Incident u Zadru
Ministar Beroš ljut napustio kafić, jer ga je poslužila konobarica bez maske
Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš koji je boravio u Zadru ljutito je konstatirao da iz tog grada odlazi razočaran i zabrinut.
13.06.2021. u 14:45
get url
text

Razlog tome je incident koji se u nedjelju ujutro dogodio na zadarskom gradskom trgu, gdje je Beroš sa suprugom sjeo popiti kafu, na vanjskom prostoru kafića.

- Pojavila se konobarica koja nije nosila masku. Naručio sam kafu za sebe i suprugu, ali sam, naravno, pitao mladu damu koja poslužuje zašto ne nosi masku. Ništa nije odgovorila. Možete li zamisliti do koje mjere sam bio konsterniran kad se nakon nekog vremena ista konobarica vratila noseći naručene kafe i opet nije imala masku - požalio se novinarima, piše Slobodna Dalmacija.

Potom je dodao:

- Kako je to moguće? Valjda vam je jasno da ja, kao ministar zdravstva, nisam mogao tu ostati piti kafu. Kakvu poruku bih time poslao javnosti, nakon što se toliko borimo da se epidemija suzbije?! Ostavio sam novac na stolu i otišao – kazao je Beroš.

Demantirao je priče da je prema konobarici bio neljubazan, no ona tvrdi drugačije.

- Rekao mi je da me može biti sram i da ga provociram. Istina, nisam imala masku – rekla je mlada konobarica, dok je vlasnik kafića Josip Kadija objasnio da djevojka ima resipatornih problema i čak potvrdu od ljekara da masku ne mora nositi.

- Ako je tako, zašto ni druga konobarica nije nosila masku? – pitao je u razgovoru s novinarima ministar Beroš, koji je o svemu obavijestio načelnika štaba civilne zaštite u Zadru Šimu Vickovića, kazavši mu da moraju voditi računa o provođenju epidemioloških mjera.

Beroš se jučer priključio se akciji masovnog vakcinisanja u Zadru u organizaciji vodstva kluba i navijača KK Zadar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.