open-navfaktor-logo
search
Početak 1. septembra
Ministar Baraković: Nastava u TK kreće normalno, osim ako Krizni štab ne naredi drugačije
Nastava u novoj školskoj godini u Tuzlanskom kantonu (TK) počet će 1. septembra, a Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva naložio je da model pohađanja nastave u školama donesu kantoni.
11.08.2021. u 15:21
get url
text
Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković za Faktor kaže da će konačna odluka o modelu po kojem će se nastava odvijati biti donesena u drugoj polovini augusta.

- Mislim da ćemo u novu školsku godinu krenuti normalno, osim ako Krizni štab Ministarstva zdravstva TK drugačije ne odredi. To znači da će časovi trajati 45 minuta, da će svi učenici pohađati školu te da će razredi koji su bili podijeljeni, ponovo biti sastavljeni - kaže Baraković.

Podsjećamo, prošla školska godina u TK odvijala se tako da su učenici od prva četiri razreda osnovne škole svakoga dana pohađali nastavu, ali su časovi trajali pola sata. Redovni u školskim klupama bili su i učenici prvog razreda srednje škole, dok su učenici od petog do devetog osnovne i od drugog do četvrtog srednje u klupama bili jednu sedmicu, a drugu su radili od kuće.

- Naravno, ispoštovat ćemo sve preporuke Kriznog štaba, pa tako ako nam kažu da u prostoriji ne može biti više od 20 osoba, onda ćemo morati imati podijeljena odjeljenja. Sve će u konačnici ovisiti od četvrtog vala pandemije - kaže Baraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.