open-navfaktor-logo
search
Prijateljski duel
Minimalac mladih Zmajeva protiv Malte, Ćetković "skinuo" penal
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Lučkom (Hrvatska) u prijateljskom meču selekciju Malte sa 1:0.
04.06.2021. u 20:20
get url
text

Iako je bh. tim imao terensku inicijativu i više loptu u svom posjedu, Maltežani su imali prvu priliku. U 12. minuti dosuđen je jedanaesterac za igrače u crvenim dresovima, ali je golman Nikola Ćetković odbranio udarac sa bijele tačke.

Tri minute poslije Elvis Mehanović je šutirao iz povoljne pozicije, ali je golman Cain Formosa odbio loptu u korner.

Nakon toga uslijedio je period grube igre protivnika, te je sudija u periodu od 19. do 22. minute pokazao tri žuta kartona za igrače Malte.

Milan Savić se u 32. minuti odlično oslobodio protivnika na 15-ak metara od protivničkog gola i šutirao, ali Formosa još jednom izbacuje loptu u korner.

Amar Begić pokušava sa ivice kaznenog prostora u 36 minuti, a lopta se na petercu od defanzivaca Malte odbila pored gola.

Jedini gol na utakmici postignut je u 54. minuti kad Anes Mašić na asistenciju Davida Čavića pogađa mrežu protivnika.

Osim gola u drugom poluvremenu bh. tim je stvorio još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

- Probali smo praktično dvije postave u dva poluvremena i možemo reći da je ekipa dobro stajala na terenu. Bili smo organizovani i odigrali smo odgovorno. Kreirali smo nekoliko prilika i ostaje žal što pobjeda nije bila ubjedljivija, ali naš cilj je bio da vidimo sa čime raspolažemo i s te strane možemo biti zadovoljni prikazanim - kazao je selektor našeg U-21 tima Slobodan Starčević nakon utakmice.

Naši mladi reprezentativci će u Velikoj Gorici 7. i 11. juna odigrati utakmice protiv Katara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.