open-navfaktor-logo
search
Serie A
Mini-kriza Džekine Rome: Bologna slavila na Olimpicu
U premijernom susretu 23. kola Serie A Bologna je s 3:2 trijumfovala na gostovanju kod Rome.
07.02.2020. u 22:39
get url
text

Ekipa Siniše Mihajlovića povela je u 16. minuti golom Riccarda Orsolinija poslije asistencije Muse Barrowa.

Ipak, prednost gostujućeg sastava trajala je svega šest minuta. Izjednačio je Stefano Denswil, nakon što je pogodio mrežu svog tima poslije centaršuta Aleksandra Kolarova, na koji Edin Džeko nije uspio najbolje reagovati. No, na kraju se sve dobro završilo po rimski sastav.

Egal nije trajao dugo, svega četiri minute. Za slabu reakciju kod izjednačujućeg gola Vučice Denswil se iskupio asistencijom Barrowa za 2:1.

Odličnu partiju večeras Barrow, kojeg se navijači Sarajeva ne sjećaju po lijepo u vrijeme dok je nosio dres Atalante, krunisao je golom za 3:1 u 51. minuti utakmice.

Osamnaest minuta prije kraja Mkhitaryan je smanjio prednost gostiju na 3:2.

U 79. minuti Džeko je pokušao, no Skorupski je bio siguran. Već u narednoj minuti Roma je ostala s deset igrača, nakon što je Cristante poslije oštrog starta zaradio direktan crveni karton.

S igračem manje Roma nije uspjela izbjeći šesti ovosezonski poraz u Serie A, iako je u sudijskoj nadoknadi Džeko u rasponu od svega nekoliko sekundi imao dvije dobre prilike. Rimski sastav očito trese mini-kriza jer već treći susret u prvenstvu ne znaju za pobjedu.

Golove s utakmice Roma - Bologna pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.