Mimo Šahinpašić iz Grenoblea za Faktor: Presretan sam, ovo je nešto nestvarno

objavljeno: 07.02.2018. u 20:02

Novinar i urednik Mimo Šahinpašić napustio je bolnicu u Grenobleu gdje mu je uspješno izvršena retransplantacija bubrega. 

U večerašnjem kratkom telefonskom razgovoru za naš portal Mimo je kazao da je dosta dobro, da se osjeća presretno, ali istovremeno i čudno.

- Samo neka sam izašao iz bolnice. Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj kada si u hotelskoj sobi. Ovo je nešto nestvarno - kazao je uzbuđeno.

Novinar i urednik, koji se proteklih mjeseci, po drugi put, bukvalno borio za život, pomenuo je ljekare u bolnici u Grenobleu, koji su mu izvršili retransplantaciju.

- Tek sam sada, u pravom smislu riječi shvatio, šta znači biti medicinar, ljekar. Ne znam sa čim bih uporedio njihov rad i ono što su uradili za mene, to je naprosto nestvarno. Oni zaslužuju svako poštovanje - naglasio je Mimo.

Otkrio nam je da će u narednih nekoliko dana biti podvrgnut još nekim kontrolama, a onda će u sljedeći četvrtak krenuti put Sarajeva.

- Jedva čekam da stignem Dajani i Nori, a onda mjesec neću izlaziti iz kuće – kazao nam je uz osmijeh Mimo.

Podsjetimo, Mimi je bubreg donirao njegov prijatelj Nedžad Omerspahić nakon što mu je bubreg, doniran prije 17 godina, prestao funkcionisati.

O ovome možete više čitati u priči "Nedžad zna šta znači dobiti novu šansu: Ovo je heroj koji je Mimi spasio život".