open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Milwaukee u finalu Istoka, Golden State poveo protiv Houstona
Bucksi su se lako obračunali sa Celticsima, te su se plasirali u svoje prvo konferencijsko finale nakon 18 godina
09.05.2019. u 09:20
get url
text

Milwaukee Bucksi pobijedili su Boston Celticse 116:91 u petom susretu polufinalne serije Istoka, te su se s ukupnih 4:1 plasirali u konferencijsko finale NBA lige, dok su na Zapadu Golden State Warriorsi bili bolji od Rocketsa 104:99 te su poveli 3:2 u polufinalnoj seriji.

Bucksi, prvi nositelji Istoka, lako su se obračunali sa Celticsima, te su se plasirali u svoje prvo konferencijsko finale nakon 18 godina.

Domaću ekipu do pobjede su predvodili Giannis Antetokounmpo s 20 poena, 8 skokova i 8 asistencija, Khris Middleton ima je 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Eric Bledsoe 18 poena i 6 skokova.

Kod Celticsa Kyrie Irving bio je prvi strijelac s 15 poena, Jayson Tatum i Marcus Morris ubacili su po 14 poena.

Milwaukee u konferencijskom finalu čeka pobjednika dvoboja Toronta i Philadelphije u kojem ekipa iz Kanade ima prednost 3:2.

Na Zapadu, Golden State je nakon velike borbe pobijedio Houston 104:99. Warriorsi su sredinom druge četvrtine imali vodstvo od 20 poena (57:37), ali su već u sljedećoj četvrtini uspjeli prosuti tu veliku prednost.

U posljednju četvrtinu ušlo se pri rezultatu 72:72, a branitelji naslova na kraju su uspjeli doći do pobjede iako su nešto ranije ostali bez Kevina Duranta koji je morao izaći iz igre zbog povrede lista desne noge.

Klay Thompson s 27 i Stephen Curry s 25 poena predvodili su Warriorse do pobjede, dok je Durant do povrede ubacio 22 poena.

James Harden s 31 poenom i 8 asistencija bio je najraspoloženiji u redovima Houstona.

Šesta utakmica polufinalne serije igra se u petak u Houstonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.