open-navfaktor-logo
search
Trenerske reakcije
Milkanović: Čestitam Širokom, ali ne mogu reći da je zasluženo; Karačić: Nema razloga tražiti dlaku u jajetu
Fudbaleri Sarajeva upisali su drugi vezani poraz u prvenstvu nakon što su u derbiju 22. kola izgubili u gostima kod Širokog Brijega sa 1:0.
14.03.2021. u 21:11
get url
text

VEZANI TEKST - Pobjedom nad Sarajevom Široki Brijeg se vratio na drugo mjesto PLBiH 

Aktuelni prvak još ne zna za pobjedu u proljetnom dijelu Premijer lige, a Danimir Milnaković, koji je umjesto Vinka Marinovića i danas vodio Sarajevo, nije bio pretjerano sretan ishodom rezultata.

- Izgubili smo utakmicu gdje smo protivniku dozvolili dvije šanse. Promašili smo dosta šansi, imali smo igrača više, nismo to iskoristili. Veliki žal, ali ne mislim da je to zasluženo po prikazanoj igri - rekao je trener gostiju Danimir Milkanović za MojaTV, te dodao:

- Čestitam Širokom, ali ne mogu reći da je zasluženo.

Trener Širokog Brijega nije se libio odgovoriti svom kolegi.

- Čestitam na pobjedi svojim momcima. Teška je utakmica bila, iskreno žao mi je što ima prigovora od naših gostiju. Nemaju razloga tražiti dlaku u jajetu. Objektivno, imali su sve uvjete u svoju korist. Ako ćemo svaki put kriviti domaćina i sudije za poraze, onda ne znam. Objektivno, Sarajevo je jača ekipa od nas, ali momci su odradili borbenu utakmicu i ja ću im još jednom čestitati - rekao je Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.