open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Miljanović: Vjerovatno će biti manje fudbala, a više dugih lopti
Borac i Tuzla City nakon remija rezultatom 1:1 u zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ponovo će odmjeriti snage.
Jasmin Bojić
22.10.2021. u 15:58
get url
text

Ovoga puta domaćin će biti Tuzla City, a susret se igra u nedjelju na Tušnju.

VEZANI TEKST - Kriza u Borcu: Zašto je Stojan Vranješ razbio telefon nakon izmjene?
 

- Očekuje nas još jedna utakmica protiv Tuzla Cityja, jedne od boljih ekipa u ligi. Igramo na njihovom terenu, a za nas je bitno da odigramo na istom nivou kao što smo odigrali kod kuće - rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

- Mislim da smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica. Tuzla City ima jako dobar roster, vraćaju se tri izuzetno važna igrača, Mišić, Čeliković i Džafić, a jedna od njihovih glavnih osobina je individualni kvalitet igrača. Bit će to drugi tip utakmice zbog samo terena na Tušnju. Vjerovatno će tu biti manje fudbalera nego što je bilo ovdje, a više dugih lopti. Ekipa koja bude pravila manje grešaka može se nadati povoljnom rezultatu - dodao je Miljanović.

Utakmica se igra u nedjelju od 19.30 sati, uz prijenos na Areni Sport. Glavni arbitar bit će Mateo Musa.

Zrinjski je lider nakon 13 odigranih kola sa 30 bodova, a Tuzla City na drugoj poziciji ima tri boda manje. Slijede Sarajevo sa 21 bodom, Sloboda sa 20, Borac sa 19 i Željo sa 18 bodova na kontu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.