open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Miljanović: Sarajevo ima najbolji roster u ligi, u derbiju su bili bolji od Želje
Trener Borca Nemanja Miljanović najavio je derbi 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva, koji se igra u subotu od 13 sati.
11.03.2022. u 11:42
get url
text

Banjalučki tim je dobro startovao ovog proljeća sa tri vezane pobjede bez primljenog pogotoka u svim takmičenjima, pa se šef struke Nemanja Miljanović nada nastavku te pozitivne serije na gostovanju u Sarajevu.

- Poslije tri teške utakmice, nastavljamo sa teškim rasporedom. Gostujemo Sarajevu, po meni, u pitanju je ekipa koja uz Tuzla City ima najbolji roster u cijeloj ligi. Mislim da nas čeka još jedan težak meč.

Na nama je ponovo da dokažemo u kakvom smo stanju, šta želimo od drugog dijela sezone. Prva tri susreta smo odlično odradili, težak je ispit, ali nadam se da ćemo nastaviti sa pozitivnim rezultatima i da ćemo zadržati Sarajevo na istom bodovnom rastojanju - rekao je Miljanović u najavi susreta, prenosi Mondo.

Iako je Bordo poražen u gradskom derbiju od Željezničara u prethodnom kolu, strateg Banjalučana se složio da domaćin ima veći pritisak, iako ne smatra da će to biti neka posebna prednost za njegov tim u sutrašnjoj utakmici.

- Gledao sam Sarajevo na sve tri prethodne utakmice, liče na dobru i kompaktnu ekipu sa dobrim pojedincima. Po meni su u sva tri meča bili bolji, čak i protiv Želje iako su imali igrača manje nakon isključenja Amera Dupovca. To se nije primijetilo u drugom poluvremenu. Već sam rekao da je u pitanju tim koji uz Tuzla City ima najbolji roster. To je moje mišljenje.

Bit će teška utakmica bez obzira na to što će im nedostajati dva standardna igrača - Dupovac i Đokanović. Od ostalih ko će igrati, to je do njihovog trenera. Sigurno imaju pritisak jer su u nepovoljnijem položaju, a nama da još jednom pokažemo zrelost, da igramo na rezultat i zadržimo bodovnu razliku i nastavimo niz pozitivnih rezultata. Prosto rečeno, da rastemo - dodao je trener Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.