open-navfaktor-logo
search
Profesionalna likvidacija
Milioner nađen raskomadan u stanu
Milionera Fahima Saleha (33) pronašli su u srijedu mrtvog u njegovom stanu u New Yorku. Stravičan prizor zatekla je njegova sestra koja je bila zabrinuta jer joj se nije javljao, piše CNN.
16.07.2020. u 09:42
get url
text
Fehim Saleh

Kada je ušla u stan, vidjela je da su njegovi udovi i glava odsječeni pilom koja je i dalje bila uključena u struju. Prema prvim informacijama, svi dijelovi tijela stavljeni su u plastične vreće.

Navodno, kamere u zgradi snimile su osumnjičenog s rukavicama, kapom, maskom i koferom kako ulazi u lift sa Salehom do stana.

Saleh i osumnjičeni su zajedno otišli do njegovog stana na sedmom spratu, a kada su izašli iz lifta, napao ga je. Saleh je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio. Zbog načina kako je organiziran napad, policija smatra da je riječ o profesionalnoj likvidaciji.

- Osumnjičeni je imao sa sobom kofer, očigledno je riječ o profesionalcu – rekao je neimenovani izvor iz policije.

Policiju je iznenadilo što je na mjestu zločina pronašla vrlo malo krvi, s obzirom na to da je Saleh potpuno bio raskomadan, pa se smatra da je veći dio uklonio napadač. Istraživači pokušavaju utvrditi da li je upravo Salehova sestra prekinula ubicu u sklanjaju dijelova tijela, kao i da li je ubica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

- I dalje ne znamo šta je motiv – rekao je glasnogovornik policije.

Saleh je nekadašnji website developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a milioner je nedavno kupio luksuzni stan na Manhattanu za dva miliona dolara. Svoje bogatstvo je stekao sam, a njegova strast bili su gadgeti i videoigrice. Kako kažu, uživao je dovoditi tehnološke tvrtke u nerazvijene zemlje kao što su Nigerija i Indonezija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.