open-navfaktor-logo
search
Mesihović nije sporan
Milavica poručio Konakoviću: Nije vrijeme za primitivne manipulacije i sitno politikanstvo
U sklopu mjera za borbu protiv pandemije koronavirusa na današnjoj online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojen je zaključak zastupnika Seada Milavice iz Demokratske fronte (DF) kojim se obavezuje Ministarstvo zdravstva i Zavod zdravstvenog osiguranja da nabavku respiratora i ostale medicinske opreme vrši, uz punu transparentnost, preko UNDP-a.  
23.04.2020. u 21:42
get url
text

Zastupnik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković objavio je na Facebooku da je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojen zaključak kojim se zabranjuje ministru zdravstva Rusmiru Mesihoviću da provodi javne nabavke.

- Moram reći da me čudi što zastupnik Konaković smatra da je ovo vrijeme i mjesto za ovakve primitivne manipulacije. Odluka o kupovini respiratora preko UNDP-a je tehničke prirode. Iste takve nabavke je vršio i Edin Forto. Početkom prošle godine preko UNDP-a nabavljeno je, naprimjer, devet novih minibusa. I tada Konakoviću ništa nije bilo sporno. Tada to nije značilo da Forto nema povjerenja u svog resornog ministra Adnana Štetu. Stvarno ne razumijem kako se opozicija barem na vrijeme vanrednog stanja ne može suzdržati od ovakvog sitnog politikanstva. Ministar Mesihović naravno da uživa moje apsolutno povjerenje i ima moju podršku u svom radu - navodi Milavica u izjavi za javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.