open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Crne Gore
Milatović: Pred nama je vrijeme zajedničkih pobjeda, zalagat ću se za bolje susjedske odnose
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na večerašnjoj svečanosti povodom stupanja dužnost poručio je da je ispunjen osjećajem ponosa i velike odgovornosti.
20.05.2023. u 19:51
get url
text

- Ponosa da kao prvi među jednakima stanem na čelo zemlje za koju su moji preci, i preci mnogih od vas, davali žviote. Zbog zemlje u kojoj sam rođen i koju sam nosio u srcu kao najvredniji amanet. Zemlje u koju sam se vratio i u kojoj želim da srećno odrastaju i moja i vaša djeca. Odgovornosti jer sam svjestan nada i očekivanja preko 220 hiljada građana i građanki koji su mi ukazali povjerenje - rekao je Milatović pred zvanicama.

Rekao je da je crnogorska historija svjedočanstvo o stvaranju žrtvi i odricanju.

- Priča o današnjoj Crnoj Gori je priča i o našim precima koji su vjekovima prkosili raznim osvajačima, hrabro i ponosno braneći svaki njen pedalj i ginuli za njenu čast i slobodu. Zato danas odajem počast svima koji su gradili i čuvali ovu zemlji i koju su vrlo često imali različite vizije kakva bi ona trebalo da bude. Svi oni su bez izuzetka bili svjesni činjenice da je uvijek bila i da će uvijek biti od svih nas pojedinačno - naveo je Milatović.

Dodao je da je priča o današnjoj Crnoj Gori priča i o našim potomcima.

- Koji će poput nas voljeti svaki kamen i kojima će, nadam se, svitati još ljepše majske zore - dodao je on.

Istakao je da je današnji dan jedna od najvećih prekretnica u modernoj historiji koja će odrediti budućnost ove zemlje.

- Zato su nam sada više nego ikada potrebni jedinstvo i zajedništvo. Jedino tako možemo napraviti iskorak ka demokratizaciji i postati dio velike evropske porodice kojoj smo uvijek pripadali. Zato sam odlučan da učinim sve kako bi postigli stepen društvene kohezije da bi na bolje mijenjali, kako sami sebe, tako i ovu našu Crnu Goru - naveo je Milatović.

Poručio je da nikada više ne smijemo dozvoliti da se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno i da se neko zbog političkog određenja bude uskraćen za šansu.

- Moja vizija je Crna Gora jednakih šansi - dodao je on.

Ocijenio je da je vrijeme da se okupimo oko ljubavi prema Crnoj Gori i boljim životom.

- Predano ću se zalagati za bolje susjedske odnose jer zajedno možemo mnogo više i mnogo bolje. Crna Gora će biti pouzdan i kredibilan partner svima, a ja lično najdobronamjerniji sagovornik i prijatelj svim predsjednicima država, kako u regionu, tako i šire - rekao je Milatović.

Poručio je da će njegovati politiku mira, te podvukao da će se kao predsjednik svih građana voditi općim dobrom.

- Koraci koje smo kao društvo po prvi put napravili u odlučnoj bobri protiv korupcije daju nadu da pred pravdom nema nedodirljivih. Pravda je i dalje možda spora ali je postalo sigurno da je u Crnoj Gori postala dostižna - istakao je Milatović.

Istakao je da je po prvi put, nakon mnogo godina, građanima vraćena nada u bolje sutra.

- Pred nama je vrijeme zajedničkih pobjeda koje ćemo izvojevati pameću, odlučnošću, znanjem, mudrošću, radom i zalganjem, stvaranjem snažnih institucija i zadovoljnih građana - poručio je Milatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.