open-navfaktor-logo
search
Drži proruski kurs
Milanovićev stav još jednom će se svidjeti Putinu: U Hrvatskoj neće biti obuke ukrajinskih vojnika
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, za kojeg premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković tvrdi da je ruski igrač, još jednom je dao izjavu koja će se svidjeti Kremlju.  
18.10.2022. u 15:21
get url
text

Milanović je kazao kako je protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici, prenosi N1.

- Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku.

Unaprijed kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo donirati – na to nemam utjecaja. To su materijalna sredstva, to određuje Vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske obrane. Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali - poručio je Milanović.

VEZANI TEKST - HDZ dao Milanoviću novi nadimak: Kremljenko s Pantovčaka

Podsjetimo, od početka agresije Kremlja na Ukrajinu u februaru ove godine Milanović je često davao izjave koje su se svidjele predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Tamo gdje dođe ruska vojska, ruska čizma, od tamo otići neće. Rusija je nevjerovatno moćna vojna sila i kao neprijatelj je neuništiva. Ovo što radi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski vodi njegovu zemlju u poraz... - samo su neke od izjava zbog čega je HDZ Milanovića nazvao Kremljenko s Pantovčaka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.