open-navfaktor-logo
search
Tri sata
Milanović sinoć boravio na Dodikovom privatnom imanju u Laktašima, Vilić bez informacija
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
14.09.2022. u 12:11
get url
text

Milanović je jučer u popodnevnim satima stigao u Jajce povodom 27. godišnjice oslobođenja tog grada, a tu se sastao s delegacijom bh. HDZ-a koju je predvodio Dragan Čović.

Sinoć, kako saznaje Klix, Milanović se pod pratnjom uputio ka Banjoj Luci, tačnije u selo kod Laktaša, gdje mu je domaćin bio lider SNSD-a Milorad Dodik, inače član Predsjedništva BiH koji ne krije podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Milanović se sinoć družio s Dodikom skoro tri sata nakon čega se uputio ka granici i napustio teritoriju Bosne i Hercegovine.

Istu informaciju objavila je i Istraga.ba navodeći kako je potvrđena iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

 

No, Mirsad Vilić, direktor Direkcije koja je bila zadužena za pratnju hrvatskog predsjednika Milanovića za vrijeme njegovog boravka u BiH kazao nam je da probamo ovu informaciju provjeriti s lokalnom policijom ili MUP-om RS-a.

- Nisam razgovarao na tu temu sa policijskim službenicima koji su radili na osiguranju predsjednika za vrijeme njegove posjete Jajcu - kazao je Vilić za Faktor.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.