open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović nazvao Dodika, saopćeno o čemu su razgovarali
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je na stranici Ureda predsjednika Hrvatske.
03.03.2022. u 17:19
get url
text

Kako je navedeno u saopćenju, "Milanović je ukazao Dodiku na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će garantirati mir i stabilnost u regiji".

- U tom kontekstu, Milanović je pozvao Dodika da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine – navedeno je u saopćenju.

Kako je dalje saopćeno, "Milanović je tokom razgovora informirao Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprečavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Evrope".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.