open-navfaktor-logo
search
Stao u odbranu druga
Milanović: Dodik se zamjerio SAD-u, on je najbolja opcija za Hrvate koji ništa nisu dobili Schmidtovim odlukama
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u današnjem medijskom nastupu je još jednom stao iza čelnika SNSD-a Milorada Dodika.
13.10.2022. u 19:30
get url
text

- Pokušava se organizirati banjalučki majdan. Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljivija. CIK, koji nije pod njihovom kontrolom, izbrojao je 30 hiljada glasova prednosti u odnosu na Trivićku.

Dodik je uvjerljivo dobio te izbore. Kome je u interesu haos i da se gura kandidatkinja Bog te pitaj kakva, koja priča monumentalne gluposti, zato što se Dodik zamjerio SAD-u. Pokušava se tamo rasturiti - izjavio je Milanović i dodao da nametnutim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi s Izbornim zakonom BiH Hrvati nisu ništa dobili. 

Dodao je da je "kriterij za ponavljanje izbora zato što Trivić nije dobila nijedan glas u selu svoje babe i u selu svoje zaove". Bio je oštar i prema ministrima u Vladi Hrvatske.

- Andrej Plenković opoziciju optužuje da radi za Moskvu. Njegov ministar je, dok su ruski tenkovi imali radnu temperaturu, išao u Moskvu, zvao Putina i ljubio se s Lavrovom. Jedno je taktički podbadati, a drugo je nekoga optuživati za veleizdaju. I to ljudi koji su jučer Rusima virili iz nosa. To je njegov šehid Grlić Radman - kazao je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.