open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović: Dodik je naš partner u BiH, ne vidim da srpska politika radi štetu Hrvatima
Presjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Zagrebu nakon odlikovanja kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita Vrhbosanske nadbiskupije, za značajan doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta i uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju, govorio o stanju u Bosni Hercegovini. 
17.01.2022. u 17:50
get url
text

- Nama je Republika Srpska, Milorad odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razumije ili ne razumije ili je pokvaren - odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učestvovanju Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog vijeća na proslavi "dana RS-a", a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Dodik, "koji nije okrvavio ruke u ratu", je s druge strane "legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u državi Bosni i Hercegovini koju poštujemo i koju ćemo poštivati", rekao je predsjednik Hrvatske.      

- Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u Bosni i Hercegovini mi ovaj problem nećemo riješiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije stalo dovoljno - istaknuo je Milanović, referirajući se na zahtjev predstavnika bosanskohercegovačkih Hrvata i Zagreba za izmjenom izbornog zakona u BiH kako bi se onemogućilo bošnjačko preglasavanje malobrojnijih Hrvata na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva i članove Doma naroda.

Milanović je istaknuo da predstavnici bosanskohercegovačkih Srba "nisu mogli izabrati gori" datum za "dan RS-a" i da je on "pogrešno izabran i vrijeđa neke ljude".

- Problem je što su tisuće Hrvata i puno više Muslimana ubijeni u Republici Srpskoj. S tim se naprosto teško pomiriti - kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.