open-navfaktor-logo
search
IT Chess Cup 2021
Milan Vukić slavio ispred Emira Dizdarevića
Pobjedom velemajstora Milana Vukića završen je prvi šahovski rapid turnir koji se direktno uživo prenosio širom svijeta iz naše zemlje pod nazivom "IT Chess Cup Agentlocator 2021".
26.12.2021. u 21:00
get url
text

Vukić, nekadašnji trostruki prvak bivše Jugoslavije, od prvog do zadnjeg kola prikazao je najbolju igru i bez oscilacija sa šest poena od mogućih osam zasluženo osvojio prvu nagradu i šampionski pehar.

Turnir je okončao bez poraza. Ostvario je četiri pobjede (Muratović, Hadžović, Haznadar, Kurtćehajić) i četiri remija (Dizdarević, Konjičanin, Trkulja i Mrnđić).

Drugo mjesto sa 5,5 poena osvojio je velemajstor Emir Dizdarević, a treće mjesto majstor FIDE Efim Muratović sa pet poena. Na četvrto mjesto plasirao se majstor FIDE Amir Hadžović sa 4,5 poena.

Na peto mjesto također sa 4,5 poena, ali uz slabije dodatne kriterije plasirao se majstor FIDE Muris Konjičanin. Šesto mjesto sa četiri osvojena poena zauzeo je internacionalni majstor Goran Trkulja, dok je sedmi na kraju završio majstorski kandidat Muamer Mrnđić sa 3,5 poena.

Talentovani Nermin Haznadar je sjajnom pobjedom nad majstorom Goranom Trkuljom u zadnjem kolu na kraju osvojio 2,5 poena i zauzeo osmo mjesto. Posljednje 9. mjesto u veoma jakoj konkurenciji zauzeo je Suad Kurtćehajić.

- Turnir su prikladnim riječima zatvorili predsjednik ŠK Sarajevo prof. dr Haris Gekić i direktor turnira Dževdet Dautbegović, koji je i uručio nagrade učesnicima.

Sudijski dio posla izvrsno su obavili Mirza Miralem, internacionalni sudija i Zlatko Miladinović, nacionalni sudija, dok se Dario Kureš pobrinuo da prijenos partija uživo bude što kvalitetniji - saopćili su iz ŠK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.