open-navfaktor-logo
search
Gazzetta dello Sport
Milan vidi vještice: Džeki centralno mjesto na naslovnici poznatog sportskog lista
Kritički osvrt na igru Milana imao je i jedan od najpoznatijih i najtiražnijih sportskih listova u Italiji
28.10.2019. u 08:53
get url
text

Peti ovosezonski prvenstveni pogodak Edina Džeke pokrenuo je Romu u domaćem susretu protiv Milana.

U jednom od derbija devetog kola Serie A Vučica je sa 2:1 nadigrala Rossonere, a Džeko je u 38. minuti pogodio za veliku radost domaćih navijača na Olimpicu.

Bio je ovo treći ovosezonski pogodak koji je Dijamant postigao glavom, što je statistički podatak po kojem je prvi u italijanskom šampionatu.

Poslije devet kola Roma zauzima peto mjesto na tabeli Serie A sa 16 bodova, dok je Milan 12. sa šest bodova manje.

Mnogo je onih koji tvrde kako Milan nikada nije bio lošiji, a čini se da rad Paola Maldinija i Zvonimira Bobana još ne daje rezultate kakve bi navijači željeli.

Kritički osvrt na igru Milana imao je i jedan od najpoznatijih i najtiražnijih sportskih listova u Italiji. Tako je La Gazzetta dello Sport centralnu poziciju današnjeg broja posvetila upravo timu sa San Sira pod naslovom koji bi u slobodnom prijevodu značio "Milan vidi vještice", s obzirom na to da se polako bliži "noć vještica" (31. novembar), što je uredništvo Gazzette "upakovalo" na prilično interesantan način. 

Još zanimljivije je to što je "centralno mjesto" na naslovnici dobio "maskirani osvetnik" Edin Džeko, pa očito u uglednom listu smatraju da je "noć vještica" za Milan već odavno stigla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.