open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Milan remizirao na Teatru snova zahvaljujući asistenciji Krunića
Fudbaleri Milana remizirali su na gostovanju kod Manchester Uniteda (1:1) u prvom od dva susreta osmine finala Evropske lige.
11.03.2021. u 20:47
get url
text

Gosti iz Milana u čijem je sastavu od prve minute zaigrao bh. reprezentativac Rade Krunić poveli su u 11. minuti golom Kessiea, no radost Rossonera pokvarila je "dojava" iz VAR sobe, zbog koje je pogodak poništen.

Utakmicu na Old Traffordu odlučio je mladi Amad Diallo u 50. minuti. Zanimljivo da je bivši fudbaler Atalante ušao na startu drugog dijela, a ovo mu je bio prvjenac u dresu engleskog velikana.

Rade Krunić je odigrao cijeli meč, no sigurno će ga dugo proganjati prilika iz 64. minute, kada je svom timu mogao donijeti izjednačenje. 

Ono što nije uspio bh. reprezentativac poslije udarca glavom, pošlo je za rukom Simonu Kjaeru koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 1:1, poslije ubačaja Krunića iz kornera, pa će Rossoneri imati blagu prednost u revanšu.

Golove s meča Manchester United - Milan pogledajte OVDJE.

Ozbiljnu zalihu za revanš osigurao je Villarreal, koji je u gostima kod Dynamo Kieva slavio s 2:0, dok je meč između Slavije i Rangersa završio bez pobjednika (1:1).

Ajax je u Amsterdamu s 3:0 nadigrao Young Boys, a strijelci su bili Klaassen (62), Tadić (83) i Brobbey (90+2)

Evropska liga, osmina finala:
Ajax - Young Boys 3:0
Dynamo Kiev - Villarreal 0:2
Manchester United - Milan 1:1
Slavia Prag - Rangers 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.