Mikser House u Sarajevu zatvara vrata: Bez podrške ne možemo dalje

objavljeno: 27.12.2017. u 19:29

Mikser House u Sarajevu obavijestio je javnost da su pregovori o nastavka njihovog rada nakon Nove godine upali u krizu i da je najrealniji scenario da će prestati sa radom nakon 1. janura.

-Jedan veliki, ambiciozni, regionalni projekat u koji smo uložili svu svoju energiju i ljubav i sredstva nije mogao da se izbori sa finansijskim dugom iz vremena obimnih građevinskih radova koji su opterećivali redovno poslovanje MH-a. Donacije koje su otkazane u posljednji čas pred otvaranje bile su preveliki balast za naše poslovanje. U međuvremenu, Mikser tim se obraćao na više stranih adresa, ali i raznim investitorima i institucijama, ne bi li stabilizovali svoje poslovanje. Kratak vremenski rok koji smo imali, kao i veliki broj programa koje smo implementirali, nije nam dao mogućnosti da se izborimo sa balastom iz prošlosti - saopćili su iz Mikser Housea.

Ističu da su u tri i po mjeseca postojanja predstavili sarajevskoj i regionalnoj publici veliki broj programa na koje su izuzetno ponosni.

-Mi bismo svakako voljeli da nastavimo svoj rad, ali bez institucionalne podrške, uvjereni smo da je to nemoguće. Svake druge spekulacije oko razloga prestanka našeg rada od 1. januara jednostavno ne stoje i nisu tačne - saopćili su.