open-navfaktor-logo
search
Španac odlučio
Mikel Arteta odabrao stručni štab Arsenala: Ko će trenirati Seada Kolašinca?
Arsenal nakon 18 odigranih kola u Premier ligi Engleske zauzima tek 11. mjesto
25.12.2019. u 13:48
get url
text

Mikel Arteta, novi menadžer Arsenala, imenovao je najbliže saradnike u stručnom štabu, a među njima se našlo mjesta i za Freddiea Ljungberga, koji je bio privremeno rješenje na klupi Topnika nakon otkaza koji je dobio Unai Emery, prenosi Anadolu Agency (AA).

Arteta je prošle sedmice napustio poziciju prvog pomoćnika Josepa Pepa Guardiole, menadžera Manchester Cityja, kako bi preuzeo menadžersku ulogu u Arsenalu, kluba u kojem je 2016. godine okončao sjajnu igračku karijeru.

Španac je odlučio da Ljungberg, koji je vodio prvi tim Arsenala na šest utakmica, ostane pomoćni trener u stručnom štabu. Osim njega Seada Kolašinca i društvo trenirat će još Albert Stuivenberg i Steve Round.

Stuivenberg je trenutno pomoćnik Ryana Giggsa, selektora reprezentacije Velsa i paralalno će obavljati oba posla do završetka Evropskog prvenstva u ljeto naredne godine. Ranije je sarađivao sa Louisom van Gaalom u Manchester Unitedu. Round je ranije bio u stručnom štabu Davida Moyesa u Evertonu i Manchester Unitedu.

Inaki Cana Pavon imenovan je za trenera golmana, a dolazi iz Brentforda kako bi sarađivao sa Sal Bibboom, koji je ranije sam radio sa čuvarima mreže Arsenala. Pavon je ranije radio u Španiji i Danskoj.

Arsenal nakon 18 odigranih kola u Premier ligi Engleske zauzima tek 11. mjesto sa 23 boda, čak 26 manje od lidera Liverpoola koji uz to ima i utakmicu manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.