open-navfaktor-logo
search
Ispovijest
Mike Tyson otkrio veliku tajnu iz mladosti, novinar ESPN-a ostao u šoku
Mike Tyson jedan od najboljih i naposebnijih boskera svih vremena. O njemu se puno toga zna. Gotovo sve...
31.05.2020. u 21:33
get url
text

Ono što je prošao u 53 godine, mnogi ljudi ne bi ni za pet života. Tyson je postao najmlađi prvak teške kategorije.

Sijao je strah i trepet među svojim protivnicima, a njegov karakter negdje se morao formirati.

Prošao je put od dna do vrha pa ponovo do dna, a veliki udio imalo je i stravično silovanje koje je prošao u mladosti. Otkrio je to u gostovanju na ESPN-u.

Novinar Jeremy Schapp ostao je u šoku kad mu je Mike priznao da je u adolescentnoj dobi pretrpio silovanje.

- Bio sam dječak. On je bio stariji čovjek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio - Tyson je počeo svoju priču, dodavši:

- Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo. Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki utjecaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana.

Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu ostavivši njegovu majku s troje djece. Život mu se promijenio iz temelja kada je u dobi od 16 godina ostao i bez majke, a ubrzo nakon toga i bez sestre.

- Nikad nisam vidio majku sretnom zbog mene i zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da nisam platio. Nikad nisam dobio priliku pričati s njom i upoznati ju - ispričao je Mike, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.