open-navfaktor-logo
search
Zahvalnica
Mike Pompeo podijelio objavu sa fotografijom Vijećnice u bojama zastave SAD-a
Fotografija sarajevske Vijećnice osvijetljene u bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država (SAD) obišla je cijeli svijet, a oduševila je, čini se, i najviše američke zvaničnike.
17.04.2020. u 07:41
get url
text
Vijećnica

Na Vijećnici je, podsjetit ćemo, uz američku zastavu stajao i natpis: "Stojimo uz vas, kao što ste vi uvijek stajali uz nas".

- Hvala vam – glasila je kratka objava Ambasade SAD-a na društvenoj mreži Twitter, uz koju je stajala fotografija i poruka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Tu je objavu Ambasade SAD-a na istoj društvenoj mreži u četvrtak podijelio i američki državni sekretar Mike Pompeo.

SAD su postale najveće svjetsko žarište koronavirusa, a Vijećnica u bojama američke zastave bio je jedan od načina iskazivanja podrške toj zemlji, ali i zahvalnosti za svu pomoć pruženu BiH.

- Narod i vlasti SAD-a dokazani su saveznik i prijatelj naroda i države BiH, te Grada Sarajeva. Ovo je simboličan čin kojim šaljemo važnu poruku u danima kada je cijeli svijet suočen s opasnošću bez presedana. Uvjeren sam da će narod SAD pronaći snagu i kapacitete da pobijedi ovu pošast. Naša je odgovornost i obaveza da prijateljima pružimo ruku podrške i solidarnosti – napisao je Skaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.