- Posljednja tri dana ne postoji međunarodni predstavnik koji nije zvao, ne postoji "opozicionar" koji nije pokušao da nas ubijedi da smo slijepi pored sopstvenih očiju. Danima medijska hajka kako mi nešto isporučujemo SNSD-u, iako je jasno da upravo opozicija već pet izbora isporučuje SNSD-u sve.

Ali da budemo pragmatični i da stvari ogolimo do kraja, spremni smo da glasamo za opozicionog kandidata za Dom naroda BiH ukoliko sve stranke "opozicije" potpišu sljedećih pet rečenica - objavio je Mijatović na Facebook profilu i dodao:

1. Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država i nikada nećemo pokretati pitanje nezavisnosti Republike Srpske.

2. Glavni grad države BiH je Sarajevo i radit ćemo u interesu naše države, a nikako u interesu susjednih država.

3. Radit ćemo na članstvu u NATO savezu jer time omogućavamo mir i stabilnost u našoj državi i regionu.

VEZANI TEKST - Salkić dao ponudu opoziciji u RS-u kako zaustaviti Dodika: Mijatović kandidat za delegata Doma naroda BiH

4 U Srebrenici je počinjen genocid što je i potvrđeno presudama Međunarodnog suda u Hagu i radit ćemo svi zajedno da se više nikada nikome ne dogodi.

5. Osuđujemo agresiju Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu.

Mijatović je potom završio ovim riječima:

- Da rezimiram, opozicione stranke potpišu ovih pet rečenica i imaju naše ruke i SNSD ne može blokirati BiH. Druga opcija, ne potpišete ovo i idemo u izbor jedan opozicija, jedan Pokret za državu i opet smo spriječili SNSD da blokira. Međunarodni dužnosnici, ja vjerujem da nemate ništa protiv ovakvih izjava te ne vidim problem da opozicija ovo potpiše i da idemo zajedno graditi bolje sutra za sve građane BiH.