open-navfaktor-logo
search
Akcija Lipa
Migrantima prodavao drogu za 10 - 50 KM: Zatražen pritvor za dilera i njegovu "mušteriju"
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je sarajevskom Općinskom sudu prijedlog da odredi pritvor Mirzi Dž. (40), kojeg su pripadnici FUP-a uhapsili u srijedu u akciji "Lipa" zbog dilanja droge.
09.07.2020. u 13:52
get url
text

Kako je za Faktor potvrđeno iz Tužilaštva KS, pritvor je zatražen i za njegovu "mušteriju" Hashimu H. (32), državljaninu Alžira.

Pritvor za Mirzu Dž. zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kriviččno djelo. On je i odranije poznat po istim, ali i drugim krivičnim djelima. 

Tužilaštvo mu na teret stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Konkretno, tereti se da je nabavljao, držao radi prodaje, prepakivao i prodavao narkotike migrantima, po cijeni od 10 do 50 maraka po paketiću - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Prilikom pretresa njegovog stana na Alipašinom Pollju, podsjećamo, policajci FUP-a su našli i oduzeli heroin, spid i marihuanu, kao i pribor za prepakivanje droge, vagu za precizne mjerenje, novac koji potječe od prodaje narkotika, te druge predmete.

{$galerijaFotografija}

Uhapšeni Alžirac sumnjiči se za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a pritvor za njega zatražen je zbog opasnosti od bjekstva. 

Akcija Lipa: Pogledajte šta su policajci FUP-a zatekli u stanu na Alipašinom Polju
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.