open-navfaktor-logo
search
Drama u Bihaću
Migranti se družili s Bišćankama, pa "fasovali degenek"
Nasilnici upali u kuću koju su unajmili migranti, pa ih udarali metalnom palicom i prijetili pištoljem
06.11.2018. u 16:36
get url
text

Policija iz Bihaća uhapsila je dvije osobe iz ovoga grada, Ahmeda  H.  (27) i   A. M. (48), a nakon što su prije nekoliko dana upali u kuću koju su unajmili migranti u Bihaću te ih udarali palicama i prijetili im pištoljem. 

Par je policiji prijavila Ilda H. (25) iz Bihaća, sestra Ahmeda H., kazavši da se nalazi u kući sa migrnatima i 15- godišnjakinjom iz Bihaća, te da su dvojica muškaraca nasilno upali u kuću i napali migrante.  

Policijska patrola odmah je izašla na mjesto događaja i tu  zatekla šest migranta odnosno L. R. (19) , D. Z. M. (18), A. H. A. ( 20), A. S. H. ( 26) F. A. (26) svi iz Afganistana i W. K. (17) iz Pakistana, kao i dvije djevojke, te A. M.  Ahmed H. je do dolaska policije pobjegao sa mjesta događaja.

Uviđajnim radnjama utvrđeno je da su on i A. M.  nasilno ušli unutar kuće koju su iznajmili migranti, razbivši vrata, potom ispreturali i razbijali stvari po kući. Ahmed je migrantima prijetio pištoljem, dok je A. M. metalnom palicom udarao migrante.

Dvojica osumnjičenih su uhapšeni i  zadržani na saslušanju zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, te će nakon kompletiranja predmeta kantonalnom tužilaštvu protiv njih biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prema nezvaničnim informacijama Ilda H. je odranije poznata policiji, te se sumnja da se bavila prostitucijom. Navodno je maloljetnica koja je bila sa njom ustvari djevojka Ildinog brata zbog čega je, pretpostavlja se, i došlo do napada na migrante.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.