open-navfaktor-logo
search
Bihać
Migranti još na Vučjaku, počeli prihvatati ponuđene obroke
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) potvrđeno je kako do jutros nije stigao zahtjev za podršku ovdašnjih policijskih snaga
09.12.2019. u 09:48
get url
text

Najavljeno izmještanje migranata iz privremenog kampa na Vučjaku još uvijek nije počelo, a nema ni zvaničnih informacija kada će ovi ljudi biti transportovani u prihvatne centre Ušivak i Salakovac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) potvrđeno je kako do jutros nije stigao zahtjev za podršku ovdašnjih policijskih snaga.

-Još uvijek nismo dobili nikakav zahtjev ili naredbu. Pretpostavljamo da ćemo naići na određeni otpor migranata, koji se ne žele vraćati u Sarajevo ili negdje drugo. Međutim, svima nama u Bosni i Hercegovini je u interesu da riješimo problem Vučjaka i okončamo ovu višemjesečnu sramotu - rekao je ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić.

Migranti smješteni na Vučjaku, od subote ponovo prihvataju ponuđene tople obroke od gradske i kantonalne organizacije Crvenog križa.

-Suprotstavili su se manjoj grupi migranata koja nije bila za prihvatanje hrane, tako da smo im ponovo osigurali i podijelili tople obroke. Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao i pomagati pripadnicima MUP-a USK, sve dok se ovaj kamp konačno ne zatvori - riječi su Selama Midžića iz Crvenog križa Grada Bihaća.

Iako još uvijek nije sve spremno za najavljeno izmiještanje migranata s Vučjaka u prihvatne centre van područja USK, u Bihaću se ipak očekuje da će se to vrlo brzo dogoditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.