U toku suđenje

Migrant iz Afganistana nožem napadao slučajne prolaznike (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.2019. u 10:52

Iako je napad trajao tek nekoliko sekundi, svjedoci tvrde da je činjenica da Speight nije povrijeđen posljedica sretnih okolnosti

Afganistanac koji je navodno nožem napao slučajne prolaznike bio je ispunjen željom da ubija Engleze, ustvrđeno je na suđenju mladiću koji je u Velikoj Britaniji zatražio azil.

Samiulahaq Akbari (32) je optužen da je na jugu Londona u samo deset minuta kuhinjskim nožem napao trojicu potpunih stranaca, a prethodno ih je pitao za njihovu nacionalnost.

Sudeći prema izjavama svjedoka, najprije je 8. januara ove godine prišao Nicholasu Speightu u prodavnici. Potapšao ga je po ramenu i upitao za nacionalnost. Nakon što je Speight potvrdio da je Englez, Akbari je navodno zamahnuo nožem prema njemu.

Iako je napad trajao tek nekoliko sekundi, svjedoci tvrde da je činjenica da Speight nije povrijeđen posljedica sretnih okolnosti, piše Daily Mail.

U narednih deset minuta je Akbari, navodno, napao još dvije osobe, najprije u jednom restoranu, a zatim i u lokalnom pabu.

Akbari je negirao optužne da je namjeravao ubiti ili raniti osobe koje je napao.

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije