open-navfaktor-logo
search
Carabao Cup
Middlesbrough i bez Bešića do četvrtfinala, Spursi bolji u gradskom derbiju
Bh. reprezentativca Muhameda Bašića večeras nije bilo u sastavu Boroa, baš kao ni Seada Kolašinca u ekipi Arsenala 
31.10.2018. u 22:55
get url
text
Middlesbrough

Fudbaleri Middlesbrougha plasirali su se u četvrtfinale Carabao Cupa nakon što su večeras na Riversideu s 1:0 porazili Crystal Palace.

Detalj koji je odlučio utakmicu desio se u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Lewis Wing nakon asistencije 19-godišnjeg Marcusa Tavarniera postigao jedini pogodak na susretu.

Bh. reprezentativca Muhameda Bašića večeras nije bilo u sastavu Boroa, baš kao ni Seada Kolašinca u ekipi Arsenala koja je na Emiratesu s 2:1 savladala Blackpool. Golove za Topnike postigli su Stephan Lichtsteiner u 33. i Emile Smith-Rowe u 50. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za goste bio Paudie O'Connor u 60. minuti susreta.

Derby predvođen Frankom Lampardom predstavio se u lijepom izdanju na Staford Bridgeu. Čak četiri gola postigli su gostujući fudbaleri, ali nažalost po njih dva puta su pogodili vlastitu mrežu. Na kraju je Chelsea slavio sa 3:2.

U gradskom derbiju između West Hama i Tottenhama bolji su bili Spursi koji su pobjedom 3:1 osigurali plasman u četvrtfinale.

Carabao Cup, osmina finala:
Arsenal - Blackpool 2:1
Chelsea - Derby 3:2
West Ham - Tottenham 1:3
Middlesbrough - Crystal Palace 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.