open-navfaktor-logo
search
Očevim stopama
Mick Schumacher evropski prvak Formule 3
S osvojenim naslovom u Formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu  koja će mu olakšati ulazak u Formulu 1
13.10.2018. u 21:27
get url
text

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Michaela Schumacherja, još jednom je dokazao kako ide stopama svog slavnog oca.

 Schumacher junior postao je novi europski prvak u Formuli 3 osiguravši naslov prvaka utrku prije kraja sezone.

Mick Schumacher, koji nastupa za Prema Theodore Racing, u subotu je osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark. Schumacher ima 347 bodova, a Ticktum 296 bodova. Treće mjesto drži Estonac Juri Vips sa 282 boda.

- Presretan sam, još uvijek ne mogu vjerovati. Ekipa je odradila sjajan posao - kazao je 19-godišnji mladić.

S osvojenim naslovom u Formuli 3, Mick Schumacher je osigurao posebnu superlicencu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koja će mu olakšati ulazak u Formulu 1, što je njegov krajnji cilj, prenosi Fena.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da je vidio Mickov uspjeh, posebice što je prije 28 godina također bio prvak Formule 3. Nažalost, zbog teške povrede glave na skijanju u Meribelu prije pet godina do danas se nije oporavio i javnost nema informacije u kakvom je stanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.