open-navfaktor-logo
search
Porijeklom iz BiH
Michael Zorc pojasnio zašto je Edin Terziću povjerena klupa Borussije Dortmund
Težak domaći poraz od Stuttgarta (5:1) posla je koštao trenera Borussije Dortmund Luciena Favrea.
14.12.2020. u 16:07
get url
text

Možda je nekima iznenađenje, a drugim ne, no u redovima njemačkog velikana odlučili su povjerenje ukazati Edinu Terziću, koji je u prethodnom periodu asistirao švicarskom stručnjaku.

Terzić je rođen u njemačkom Mendenu, svega 30-ak kilometara od Dortmunda, a iako je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prema podacima Transfermarkta, koji nisu nužno tačni, posjeduje njemačko i hrvatsko državljanstvo.

Novi trener BVB-a u prošlosti sarađivao sa Slavenom Bilićem. Nekadašnjem selektoru Hrvatske asistirao je u Bešiktašu i West Hamu, mada je prethodno radio s omladinskim selekcija Milionera, ali i kao skaut "žuto-crnih".

Sportski direktor Borussije i nekadašnji fudbaler ovog tima Michael Zorc objasnio je razloge zbog kojih je 38-godišnjem Terziću povjerena velika odgovornost i mjesto šefa struke seniorskog sastava koje će obavljati do kraja sezone.

- Edina smo 2018. godine vratili u klub kao sjajnog stručnjaka i jako pozitivnu osobu koja ima sjajan osjećaj za saradnju i ophođenje prema igračima. On svakodnevno ulaže veliku količinu emocija, a upravo to je neoophodno za nekoga ko radi u BVB-u - kazao je Zorc na press konferenciji, a potom se osvrnuo i na saradnju koja je potpisana do kraja sezone:

- Do kraja sezone je ostalo još minimalno 26 utakmica. Glavni fokus je da se situacija preokrene. Ljeto je još daleko, a kako će poslije o tome će još pričati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.