open-navfaktor-logo
search
Bullsi 80-ih
Michael Jordan progovorio: Kokain u jednom uglu sobe, hašiš i žene u drugom
Šesterostruki osvajač NBA lige i prema mnogima najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan sve titule osvojio je s Chicago Bullsima za koje je igrao u periodu od 1984. do 1998. godine.
15.04.2020. u 14:08
get url
text

- Moje ime je Michael Jordan. Između 1984. i 1998. godine igrao sam za Chicago Bullse - riječi su kojima počinje "The last dance", najnoviji dokumentarac o najboljem košarkašu svih vremena.

Dokumentarac od legendarnom 57-godišnjem košarkašu počet će 20. aprila na Netflixu, a sastoji se iz deset epizoda.

Pojedini mediji su imali priliku već odgledati prvu epizodu. U njoj se "Zrak" prisjetio vremena na koledžu koje je proveo na Univerzitetu North Carolina.

- Ovo je moj broj moj računa, molim vas pošaljite mi nešto novca. Imam još samo 20 dolara. I da, pošaljite mi i par poštanskih markica - pisao je Jordan svojoj porodici 1982. godine.

Jordan je nešto kasnije postao član Bullsa koji su osamdesetih godina imali problema s kokainom.

- Bilo je to pred početak sezone u jednom hotelu. Tražio sam svoje saigrače, pokucao sam na vrata jedne sobe. U sobi sam zatekao skoro cijelu ekipu. Tada sam vidio stvari koje kao mladić do tada nikada nisam. "Crte" (kokaina, op. a.) u jednom uglu sobe, hašiš i žene u drugom. Ubrzo sam izašao. Od tada sam manje-više bio oslonjen isključivo na sebe - prisjetio se Jordan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.