open-navfaktor-logo
search
Novi ambasador SAD-a
Michael John Murphy predao akreditive u MVP-u BiH
Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosne i Hercegovine Michael John Murphy predao je danas akreditive u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
22.02.2022. u 11:04
get url
text

Ambasador je akreditive predao načelniku Odjela za diplomatski protokol Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mirsadu Bešiću, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

VEZANI TEKST - Novi američki ambasador Murphy stigao u Sarajevo

Michael Murphy, novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini, stigao je u petak, 18. februara, a akreditive će službeno predati i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću u srijedu, 23. februara.

Američki predsjednik Joe Biden je početkom jula 2021. godine izabrao Michaela Murphyja kao novog ambasadora, a potom ga je potvrdio i Senat SAD-a.

Murphy ima 29-godišnje iskustvo, a radio je kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i euroazijska pitanja. Njegov portfolio uključuje evropsku sigurnost, kontrolu konvencionalnog naoružanja i arktičku sigurnost, stoji u biografiji objavljenoj na stranici State Departmenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.