open-navfaktor-logo
search
Podrška
MFS-EMMAUS podijelio stipendije za 1.800 jetima širom BiH
Podjela novčanih stipendija za 1.800 jetima širom Bosne i Hercegovine, završena je krajem prošle sedmice, a zahvaljujući stranim i domaćim donatorima MFS-EMMAUS i ovog januara je organizovao podjele koje su se realizovale na 25 lokacija širom Bosne i Hercegovine.
25.01.2021. u 10:36
get url
text

Pored donatora iz EMMAUS-a su se zahvalili i svim domaćinima koji su ustupili svoje prostore kako bi olakšali samo evidentiranje, fotografisanje i protokol podjele stipendija.

- Zahvaljujemo se majkama i djeci koji su poštovali sve istaknute mjere prevencije i zaštite zbog trenutne epidemiološke situacije kao i svim pojedincima koji su na sebi svojstven način doprinijeli što lakšoj podjeli i olakšali našim uposlenicima koji su imali pune ruke posla da ovaj značajan posao privedu na što lakši način - navode iz EMMAUS-a.

Realizacija projekta "Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima" započela je 2012. godine.

- Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj jetima koji su roditelje izgubili kroz teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće a koji su ih nerijetko ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima. Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogrjeva i bijele tehnike. Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći - naveli su iz EMMAUS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.