open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Meteorolozi objavili dvosedmičnu prognozu: Promjene stižu od četvrtka
Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dvije sedmice, od 22. decembra do 4. januara.
21.12.2020. u 10:48
get url
text

Nastavlja se period stabilnog i nadprosječno toplog vremena na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Više sunčanih sati prognozira se u Hercegovini. U kotlinskim područjima Bosne moguć je slab jutarnji mraz, praćen maglom i niskom oblačnošću.

Od četvrtka (24.12.) izvjesna je promjena vremenskih prilika. Naoblačenje praćeno slabom kišom najprije će zahvatiti južne i zapadne krajeve zemlje. U petak kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg u Bosni. Nestabilno sa slabim snijegom očekuje se i za dane vikenda. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 0°C do 6°C, na jugu zemlje od 4°C do 9°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni varirat će između 7°C i 12°C, u Hercegovini do 15°C.

U periodu od (28.12.) do kraja godine prema raspoloživim sinoptičkim proračunima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i nižim područjima Bosne i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Manja vjerovatnoća za padavine je u sjevernim i sjevoistočnim područjima zemlje. Slične vremenske prilike očekuju nas i u prvim danima Nove godine.

Minimalne temperature zraka varirat će između -1°C i 5°C u Bosni, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 3°C i 8°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.