open-navfaktor-logo
search
Atletika
Mesud Pezer "pokorio" Njemačku i iza sebe ostavio bivšeg prvaka svijeta
Zadovoljstvo mi je što sam u zadnja tri dana slavio na dva veoma jaka turnira, kazao je bh. bacač kugle
09.07.2019. u 08:03
get url
text

Mesud Pezer, najbolji bh. bacač kugle, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom atletskom mitingu u njemačkom Biberichu.

Pezer je slavio u izuzetno jakoj konkurenciji, a njegov najduži hitac završio je na dužini 20.69 metara. To mu je bilo dovoljno za prvo mjesto, a iza sebe je ostavio i Davida Storla, bivšeg svjetskog prvaka, koji je osvojio drugo mjesto.

- Zadovoljstvo mi je što sam u zadnja tri dana bacao na dva veoma jaka turnira u Njemačkoj, i na oba pobijedio. Nakon ovih turnira nastavljam s intenzivnim treninzima u Švedskoj, te kako se približava Svjetsko prvenstvo očekujem da će i moja forma ići i dalje uzlaznom putanjom - napisao je Pezer na svojoj Facebook stranici nakon još jedne odlične predstave.

Pezer je slavio u Njemačkoj i prije tri dana kada je u Bottropu slavio sa dužinom 21.16 metara. 

 

MESUD PEZER POBJEDIO SVJETSKOG PRVAKA

MESUD PEZER POBIJEDIO SVJETSKOG PRVAKA U njemačkom gradu Bottrop-u, danas je održan međunarodni atletski miting na kojem je učestvovao i naš najbolji bacač kugle Mesud Pezer. Pezer je kuglu bacio na dužinu od 21.16m i s tim rezultatom je osvojio prvo mjesto na ovom izuzetno jakom atletskom takmičenju. Naš rekorder je danas iza sebe ostavio Portugalca Arnaulda na drugom, i bivšeg svjetskog prvaka, njemačkog bacača kugle Davida Storl-a, na trećem mjestu. „Zadovoljan sam današnjim nastupom, najpozitivnije je to što mi je forma u laganom, ali konstantnom usponu, a ne može ni da mi ne prija činjenica da sam danas bio bolji od bivšeg Svjetskog prvaka, atletske veličine Davida Storla.“

Posted by Mesud Pezer on Saturday, July 6, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.