open-navfaktor-logo
search
Tvrde Španci
Messi se na kraju sezone vraća u Barcelonu?
Španski sportski dnevni list Diario sport naveo je kako je moguće da se na kraju sezone u Barcelonu vrati 35-godišnji argentinski fudbaler Lionel Messi, nekadašnja zvijezda tog kluba.
18.08.2022. u 20:51
get url
text

Kao dječak Messi je 2000. godine došao u Barcelonu. Za prvi tim je debi upisao 2004. te je nosio dres tog kluba sve do prošle godine. Početkom prošle sezone se preselio u Paris St. Germain, gdje se i dalje nije priviknuo na pravi način.

U pariškom klubu je Messi prošle sezone igrao ispod svoje razine, a ovu je otvorio s tri pogotka u tri utakmice. No, stalno tinja mogući povratak u Barcelonu što je Diario sport naveo kao potencijalnu mogućnost na kraju sezone.

Messi je odgodio bilo kakve razgovore s čelnicima PSG-a o produženju ugovora već je ranije naglasio da će odluku o svojoj budućnosti donijeti na kraju 2022. godine, odnosno, kada završi Svjetsko prvenstvo u Kataru, što mu je vrlo važno takmičenje u ovoj fazi karijere.

U karijeri je Messi odigrao 778 utakmica za Barcelonu te je postigao 672 pogotka, ostvario 303 asistencije te osvojio čak 34 trofeja, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.