open-navfaktor-logo
search
Kapiten Barcelona
Messi otkrio "bolnu" istinu vezanu za Ronalda nakon osvajanja šeste Zlatne lopte
Iskreno, ne znam ko je najbolji igrač u istoriji fudbala, rekao je Messi
03.12.2019. u 22:48
get url
text

Argentinac Lionel Messi u ponedjeljak uvečer u Parizu je po šesti put osvojio Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg fudbalera godine koje dodjeljuje ugledni francuski sportski magazin France Football. Upravo u intervjuu za France Football otkrio je da mu nije bilo svejedno kada je Cristiano Ronaldo 2017. godine osvojio petu Zlatnu loptu i izjednačio s njim na vrhu vječne liste osvajača uglednom priznanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

- S jedne strane uživao sam kao jedini fudbaler sa pet nagrada. Kada me Ronaldo stigao, moram priznati, bilo je pomalo bolno. Nisam više bio sam na vrhu. Međutim, u tom trenutku zaslužio je da osvoji Zlatnu loptu i tu nisam mogao ništa uraditi - bio je iskren Messi.

VEZANA VIJESTMessijev sin ukrao je show ocu nakon šeste Zlatne lopte

Sada je ponovo usamljen na vrhu i mnogi ga s pravom smatraju za najboljeg fudbalera svih vremena.

- To je zaista teško reći. U drugim vremenima bilo je i drugih velikih igrača koje je teško uspoređivati sa mnom, Ronaldom, Neymarom, Kylianom Mbappeom... Svako ima neke svoje vrijednosti. Iskreno, ne znam ko je najbolji igrač u istoriji fudbala. Ja sam kreator, nisam strijelac. Imao sam sreću opet osvojiti 'Zlatnu loptu' i sretan sam što ih imam ukupno šest, više nego bilo ko drugi - kazao je 32-godišnji Messi.

Argentinac je cijelu karijeru, od 2004. godine do danas, proveo u Barceloni. Za Blaugranu je odigrao 701 takmičarsku utakmicu i postigao 614 golova. U klupskom fudbalu osvojio je sve što se može osvojiti, ali ne i sa reprezentacijom Argentine, s kojom ima samo zlato sa Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.