open-navfaktor-logo
search
Problem za Katalonce
Messi ne želi doživotni ugovor u Barceloni
Tačno je da mi je Barcelona predložila da potpišemo doživotni ugovor, ali sam rekao da ne želim da me veže ugovor, rekao je Messi
19.10.2019. u 12:09
get url
text

Lionel Messi, jedan od najboljih svjetskih fudbalera današnjice za argentinske medije je izjavio da ne želi biti vezan doživotnim ugovorom sa Barcelonom, klubom u koji je stigao kao dječak 2000. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trenutni ugovor argentinskog napadača ističe u junu 2021. godine i nedavno je počeo pregovore s “Barcom“ o obnovi, a u intervjuu za španski radio, rekao je “moja ideja je da zauvijek ostanem ovdje“.

No, nešto kasnije u razgovoru za argentinski "Radio Metro 95.1" prva zvijezda Barcelone istakao je da nema ništa protiv da završi karijeru na Camp Nouu, ali bez doživotnog ugovora.

- Tačno je da mi je Barcelona predložila da potpišemo doživotni ugovor, ali sam rekao da ne želim da me veže ugovor. Želim biti dobro za nastupe, za igranje i nastavak borbe za trofeje. Mogu ovdje biti doživotno, ali ne uz ugovor - pojasnio je 32-godišnji Messi.

Sjajni Argentinac još jednom je priznao da mu nedostaje veliko rivalstvo koje je imao sa Cristianom Ronaldom, koji je napustio Real Madrid prije skoro 16 mjeseci.

- To je čudno. Bilo je dobro kada je Cristiano Ronaldo bio tamo. On je činio El Clasico mnogo posebnijim, a i davao je veću vrijednost La Ligi - istakao je argentinski fudbaler.

Messi je s 13 godina došao u Barceloninu akademiju iz argentinskog Newell's Old Boysa. Debi u dresu Barce ostvario je u oktobru 2004. godine, a od tada je odigrao 692 takmičarske utakmice i postigao 604 gola. Sa Barcelonom je osvojio sve što se može osvojiti, ali ne i sa reprezentacijom Argentine s kojom ima samo olimpijsko zlato iz 2008. godine. Za “gaučose“ je nastupio 136 puta uz 68 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.