open-navfaktor-logo
search
Vrijeđao Nizozemca
Messi kakav se ne viđa skoro nikada: Šta gledaš? Idi tamo, glupane!
Lionel Messi se s Argentinom plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva.
10.12.2022. u 13:57
get url
text

Na posljednjem Mundijalu koji igra, jedan od najboljih igrača svijeta i dalje je u prilici da osvoji jedan od rijetkih trofeja koji mu nedostaje.

A pravu dramu preživjelu su Gaučosi u četvrtfinalu s Nizozemskom. Imali su prednost 2:0, ali su se Nizozemci uspjeli vratiti, a golom u 101. minuti poravnali su rezultat i odveli meč u produžetke. Argentina je na kraju slavila nakon penal-lutrije.

Messi je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka viđen kako razmjenjuje nekoliko riječi sa selektorom Nizozemske Louisom van Gaalom. Nizozemac je u najavi meča rekao da ima ideju kako zaustaviti Messija. Plan se nije ostvario, jer Messi je kod prvog gola Argentine asistirao, a kod drugog i sam pogodio. Bio je precizan i tokom raspucavanja penala.

VEZANI TEKST - Argentina ima novog heroja: Triler u Kataru, Messi ide na megdan Hrvatskoj

- Van Gaal kaže da igraju dobar fudbal, ali ono što je on učinio je da je stavio visoke ljude i udarao duge lopte- citirao je Messija Sky Sports.

Selektor Nizozemske zaista je u finišu ubacio visoke igrače jer je njegov tim bio u deficitu. To mu se isplatilo jer je Weghorst zabio dva pogotka.

Messi je bio van sebe i u prostoru za intervjue. Dok je govorio tza argentinsku televiziju, igrač PSG-a se okrenuo prema Weghorstu i poručio mu:

- Šta gledaš tako blesavo, šta gledaš? Idi tamo, glupane, idi tamo!

Svemu je svjedočio švedski novinar Johan Kucukaslan.

- Bio sam nekoliko metara dalje i sve sam vidio. Bilo je puno emocija. Messi je izašao kroz tunel, a Weghorst čekao doping test. Tada je počela rasprava. Van Dijk je morao ući i smiriti ih.

- Bilo je vrlo neočekivano vidjeti ovakvog Messija. On se ne svađa. Pogotovo ne protiv dva metra visokog protivnika. Bila je velika razlika u visini između njih - ispričao je Kucukaslan.

- Želio sam se rukovati s njim. Imam puno poštovanja prema Messiju kao fudbaleru, ali on je odbio mogu ruku i nije želio razgovarati. Moj španski nije dobar, ali rekao mi je riječi nepoštovanja i zbog toga sam razočaran - rekao je Weghorst.

Argentina će u polufinalu odmjeriti snage s Hrvatskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.