open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Mešanović i Pirić poslije 120 minuta eliminisali AIK
Tri minute prije kraja Cretu je dodavanje Vilera pogodio za konačnih 2:3, što je Violama bilo dovoljno da se plasiraju u treće pretkolo Lige prvaka gdje ih čeka dvomeč sa Rosenborgom
31.07.2019. u 21:46
get url
text

Fudbaleri Maribora plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su u revanšu protiv AIK poraženi s 3:2 poslije 120 minuta igre.

Nakon što su u prvom kolu slavili s 2:1, prvaci Slovenije su večeras već poslije četiri minute gubiti s 1:0 nakon što je Karlsson pogodio mrežu Kenana Pirića.

S minimalnom prednošću prvak Švedske otišao je na poluvrijeme, a poslije samo tri minute igre u nastavku Maribor je stigao do izjednačenja. Strijelac za goste bio je Kotnik poslije asistencije iskusnog Tavaresa.

Larsson je u 61. minuti ponovo doveo domaće u prednost. S obzirom da do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo golova utakmica je otišla u produžetke, a vrijedi i kazati da je u finišu utakmice bosanskohercegovački napadač Jasmin Mešanović zamijenio iskusnog Tavaresa.

Poslije samo tri minute igre u prvom produžetkeu Elyounoussi je zabio za 3:1, što je bio rezultat koji je odgovarao timu i Stockholma, no tri minute prije kraja Cretu je dodavanje Vilera pogodio za konačnih 2:3, što je Violama bilo dovoljno da se plasiraju u treće pretkolo Lige prvaka gdje ih čeka dvomeč sa Rosenborgom.

U treće pretkolo plasirao se i danski Kopenhagen nakon što je s ukupnih 3:0 savladao TNS, a u narednom krugu čeka ga Crvena zvezda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.