open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Mešalić: Nema nove većine u TK, a Vlada će sama pasti zbog "unutrašnje" izdaje i pohlepe
Mahir Mešalić, šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona, demantovao je postojanje nove većine DF-PDA-SDA, kazavši da je to laž plasirana iz političkih krugova "spletkarenja i prevara vladajuće koalicije PDA-SDP-HDZ-SBB-NS".
20.08.2021. u 17:18
get url
text

- Želio bih da sa gnušanjem odbacim i demantiram pisanje pojedinih portala o bilo kakvoj "novoj većini" na relaciji DF - PDA - SDA. Evidentno, to je jasan spin i laž plasiran ne od strane portala već iz političkih krugova spletkarenja i prevara unutar same vladajuće koalicije PDA-SDP-HDZ-SBB-NS. Jer oni svoju koaliciju zasnivaju na pukim ličnim interesima i varanjima između sebe - napisao je Mešalić.

Naveo je, između ostalog, da su "nesposobnoj većini" za kratko vrijeme ostavili stabilne institucije, unaprijeđena zakonska riješenja i, poslije dugog niza godina, suficit u budžetu TK, a da je aktuelna Vlada TK svojim (ne)radom učinila veliku štetu po kanton, koja dolazi na naplatu građanima Tuzlanskog kantona, te da su uspjeli za kratak period napraviti ogroman deficit u budžetu.

- Mi nismo zainteresirani za vlast radi vlasti i sa ljudima koji nisu sposobni da funkcionišu u skladu sa zakonima, propisima, u totalnom odsustvu planova i vizije poboljšanja života građana i stanja na području TK, koje je više nego zabrinjavajuće. Demokratska fronta ne želi da bude dio navedene većine iako su nam se nudile i nude razne varijante sa raznih strana jer vladajuća koalicija (SDP, PDA, SBB, HDZ, NS) ne vjeruje u svoj sopstveni opstanak te pregovaraju paralelno sa više stranka, nezavisno jedni od drugih.

S nama nema pregovora o takvoj vrsti primitivne "političke prostitucije", na takve vrste ponuda od koje građani nemaju nikakve koristi, nikada nećemo pristati. Da nam je država i njene institucije važnije od stranke dokazali smo u više navrata kroz svoje djelovanje. Da smo radili samo za sopstvenu stranku budite sigurni, da smo radi fotelja i vlasti mogli ostati i biti dio vlasti, kako nam je nuđeno, sa bilo kojom skupštinskom većinom.

Ono što jeste istina da ova Vlada TK koja je "ekspertna" samo za pravljenje deficita u budžetu i javnog zaduživanja, nepotrebnog trošenja javnog novca te desetina nezakonitih smjena će vjerovatno uskoro, po mojim informacijama, svakako pasti od strane izdaje iz same skupštinske većine a sve iznuđeno unutrašnjom pohlepom, spletkarenjem, megalomanijom i potrebom za više moći te pukim motivom preslagivanja političke scene samo radi opstanka pojedinaca tj. dugogodišnjih političkih moćnika. Nažalost, tu se članovi aktuelnog saziva Vlade TK uključujući i premijera vrlo malo pitaju, oni su samo nosači ceduljica, izvršioci naređenja onih moćnika gorih i od njih samih. Kako će izgledati i ko će praviti novu skupštinski većinu, znat će se vrlo brzo - tvrdi Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.