open-navfaktor-logo
search
Legenda Želje
Meša Baždarević: Činio sam sve da Diglisić dođe, sa Željom želi napraviti iskorak
Delegati Skupštine FK Željezničar sinoć su izabrali Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba sa Grbavice.
28.06.2022. u 18:55
get url
text

Iz Doline ćupova je najavljeno da bi zvanični ugovor o saradnji trebao biti potpisan do kraja narednog mjeseca.

Navedene informacije obradovale su navijače Plavih, a, svakako, najbolji sagovornik za priču o Diglisiću je Mehmed Baždarević, legenda kluba sa Grbavice, koja je dala znatan doprinos u Diglisićevom približavanju Željezničaru.

- Ja bih želio da se to još konkretizira, i onda bih davao nekakve izjave... Sad mogu reći da sam sretan što će doći, ali još čekam da se definitivno realizuje. Radi se o jednom izuzetno ozbiljnom čovjeku. On želi da doživi ozbiljne stvari u Želji - započeo je Baždarević svoj razgovor za Sportske, dodavši:

- Od prvog dana kada smo razgovarali, nisam ga nagovarao, jer njega ne treba nagovarati, već sam činio sve da on dođe. Ono što je on zamislio, sa ljudima koji bi sa njim upravljali klubom, to su vrlo ozbiljne stvari. Mislim da Željo može doživjeti jedan sasvim novi period, puno bolji u odnosu na ono što je bilo prethodnih godina.

Eldin želi da Željo napravi iskorak u svakom pogledu, ekonomskom, sportskom, finansijskom, ali želi i da Željo nastavi biti klub naroda. Da se više pažnje posveti mladim igračima, da se naprave dobri uvjeti za rad, a sigurno poslije toga da se ide i na titule. Ali, još jednom kažem, dok se sve to realizuje, sve to je još u nekakvim papirima, ali sam sretan što će doći ozbiljni ljudi i što imaju ozbiljne planove - kazao je Meša za Sportske.

U posljednje vrijeme govorilo se da bi legendarni fudbaler Želje mogao ući u klub zajedno sa Diglisićem, ali i o opciji da Meša kao trener preuzme francuski Sochaux.

- U Sochauxu nisam dobio posao. Dali su posao čovjeku koji, po meni, ne zaslužuje da bude blizu tog kluba, ali to je tako. Već šest mjeseci sam imao neke opcije. Za sada nemam posla, da li će to biti Željo ne znam, ali ja Željezničaru ne želim da pomažem. Ako bi došao jednog dana da radim u Želju, došao bih kao profesionalac i ništa drugo - izjavio je Baždarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.