open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Mertens blistao u Salzburgu, prvaci pregazili Genk u gostima
Ukupno 18 golova palo je večeras na šest susreta trećeg kola Lige prvaka u grupa E, F, G i H
23.10.2019. u 22:57
get url
text

Salzburg i Napoli odigrali su najzanimljiviji susret večerašnjeg programa trećeg kola Lige prvaka, a na kraju je italijanski tim slavio s 3:2.

Da ćemo gledati dobru utakmicu u Salzburgu dalo se naslutiti već u prvoj minuti susreta kada je dobru priliku za goste iz Napulja imao Dries Mertens, no Cican Stanković je odlično intervenisao i loptu skrenuo u korner.

Pet minuta kasnije u kaznenom prostoru domaćih pao je upravo belgijski napadač, no glavni sudija je samo odmahnuo i pokatao da se igra nastavi.

Sjajni 19-godišnji napadač Salzburga Erling Braut Haaland je u osmoj minuti zatresao mrežu gostiju, no njegov pogodak je poništen nakon što je Clement Turpin lično pogledao situaciju u kojoj je Norvežanin bio u nedozvoljenoj poziciji.

U 17. minuti Mertens nije dao mnogo šansi Stankoviću. Ovoga puta Belgijanac je loptu silovitim udarcem zakucao loptu iznad glave golmana austrijskoh prvaka za vodstvo gostiju.

Petom ovosezonskom golu u Ligi prvaka mladi Haaland je bio u 24. minuti, no Alex Meret mu je odbnao šut, baš kao nekoliko trenutaka kasnije.

Meret je na vrhuncu bio i u 36. minuti kada je odbranio pokušaj Patsona Dake.

Ipak, u 40. minuti čuvar mreže Napolija nije imao šanse protiv Haalanda, koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne koju je skrivio Kevin Malcuit. Bio je to peti ovosezonski pogodak Norvežanina, a ukupno 19. ovosezonski u 13 nastupa u svim takmičenjima.

Malcuit se za penal iskupio u 64. minuti kada je odlično uposlio Mertensa za 116. gol Belgijanca u dresu Napolija, kojim je zvanično prestigao Diega Armanda Maradonu na drugom mjestu najboljih strijelaca u historiji kluba.

Ipak, Haaland je u 72. minuti s pet metara glavom matirao Mereta drugi put večeras za 2:2.

Slavlje domaćih navijača nije se ni smirilo a već je bilo 2:3. Mertens je ovoga puta asistirao, a strijelac je bio Insigne.

Golove s utakmice Salzburg - Napoli pogledajte OVDJE.

U drugom susretu grupe E, aktuelni prvaci Evrope, fudbaleri Liverpoola trijumfovali su u gostia kod Genka. Redsi su slavili s 1:4. Strijelac prva dva gola za ekipu Jurgena Kloppa postigao je Alex Oxlade-Chamberlain. Već u drugoj minuti gosti su poveli, a Oxlade-Chamberlain pogodio je poslije asistencije Fabinha, dok mu je za pogodak u 57. minuti asistirao Firmino.  Treći pogodak za Liverpool postigao je Mane nakon asistencije Salaha, da bi 0:4 postavio upravo sjajni Egipćanin. Odey je u 88. minuti postigao počasni gol za domaći tim.

Golove s utakmice Genk - Liverpool pogledajte OVDJE.

Inter je golovima Martineza i Candreve s 2:0 savladao Borussiju Dortmund, dok je u drugom meču grupe F Barcelona s 2:1 slavila u gostima kod Slavije iz Praga.

Liga prvaka, 3. kolo:
Benfica - Lyon 2:1
Genk - Liverpool 1:4
Inter - Borussia Dortmund 2:0
Lille - Valencia 1:1
Salzburg - Napoli 2:3
Slavia - Barcelona 1:2

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.