open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Mersudin Ahmetović protiv Željezničara završava profesionalnu karijeru
Napadač Mersudin Ahmetović završit će igračku karijeru u martu na sarajevskom derbiju, potvrdili su iz FK Sarajevo.
28.11.2022. u 16:16
get url
text

Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu. 

- 6. juna 2016. godine FK Sarajevo je predstavio prvo ljetno pojačanje za predstojeću sezonu. Bio je to 31-godišnji napadač koji je kao slobodan igrač stigao u naš klub iz tuzlanske Slobode. Ostalo je historija. Skoro 5 godina kasnije, nakon 188 utakmica, 63 gola, dvije titule prvaka, dva Kupa, bliži se vrijeme za kraj jedne velike igračke karijere.

U bordo dresu je debitovao sa stilom. Na prvoj utakmici, u gradskom derbiju, postigao je pogodak i pokazao zbog čega je doveden u Sarajevo. Krug će se zatvoriti upravo na gradskom derbiju u martu kada će Mersudin Ahmetović odigrati svoju posljednju zvaničnu utakmicu u dresu voljenog kluba.

Svojim golovima i asistencijama nebrojeno puta donio je radost navijačima Sarajeva. Obarao je rekorde i upisao svoje ime u bogatu historiju našeg kluba. Ahmetović je tek treći igrač, nakon Vahidina Musemića i Dragana Jakovljevića, koji je u četiri uzastopne sezone postizao dvocifren broj golova za Sarajevo na zvaničnim utakmicama. Ostaće upisan i kao igrač koji je postigao posljednji pogodak na starom travnjaku Koševa, bilo je to u 4. kolu ove sezone za pobjedu 1:0 protiv Posušja.

Bio je član zlatne generacije koja je u sezoni 18/19 osvojila prvu duplu krunu u historiji kluba. Te sezone od strane kapitena i trenera svih klubova izabran je za najboljeg igrača Premijer lige. U sezoni 19/20 osvojio je još jednu titulu prvaka BiH, a u sezoni 20/21 trofej osvajača Kupa BiH. Nagradu za najboljeg strijelca Premijer lige dobio je u sezoni 19/20. Pamtimo njegove golove u gradskom derbiju, tri hat-trika protiv Zrinjskog, Širokog Brijega i Tuzle i još mnogo drugih golova kojima je direktno donosio pobjede Sarajevu u najvažnijim momentima. Sa 63 pogotka trenutno je 12. najbolji strijelac u historiji našeg kluba. Postao je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji i jedan od najvećih ljubimaca svih navijača Sarajeva.

Najvažnije od svega, Mersudin Ahmetović je sve ove godine bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista i na terenu i van njega. Kako biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Dobri duh svlačionice i neko u čijem je društvu zagarantovan smijeh i dobro raspoloženje - poručili su iz FK Sarajevo

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.