navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zbog komentara

Merlin nakon pritiska medija iz Hrvatske otkazao saradnju bubnjaru Amaru Češljaru

Podsjetimo, bubnjar Dine Merlina Amar Češljar napisao je na društvenoj mreži Facebook komentar koji je izazvao pažnju javnosti u BiH, ali prevenstveno u Hrvatskoj

Objavljeno: 14.10.2018. u 12:37
get url
text

Nakon jučerašnjih medijskih natpisa o javnim istupima Amara Češljara, bubnjara Dine Merlina, reagirala je i naša muzička zvijezda.

- Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati dalju saradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti – stoji u saopštenju koje nam je poslao Vedran Strukar, hrvatski PR agent Dine Merlina.

Podsjetimo, bubnjar Dine Merlina Amar Češljar napisao je na društvenoj mreži Facebook komentar koji je izazvao pažnju javnosti u BiH, ali prevenstveno u Hrvatskoj. On je komentirao proteste "Hrvatske mladosti" u Mostaru koji su održani zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH kao člana iz reda hrvatskog naroda. Komentirajući tekst domaćih portala naslova "Protesti u Mostaru: Okupljeni poručili da Komšić nije njihov predsjednik", Češljar je napisao:

- Ma tenk poslat' i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovor - bio je Amarov komentar na proteste u Mostaru. 

Češljar je kasnije na Facebooku napisao i sljedeće:

-Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju - napisao je Češljar i dodao kako se u BiH "mnogi petljaju", a dodao je i sljedeće:

-Ovi koji su tu, općenito, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast iznimkama naravno - napisao je bubnjar.  Dodao je i kako Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Mediji su u Hrvatskoj, kako se moglo vidjeti, cijeli slučaj maksimalno eksploatisali, a sve u svrhu "zakuhavanja" situacije u vezi sa Komšićevom pobjedom na izborima. Tako su veliku pažnju ovom slučaju posvetili Jutarnji i Večernji list, pa čak i hrvatska državna novinska agencija HINA. Vijest o Facebook komentaru Amara Češljara od HINA-e je čak preuzela i srbijanska novinska agencija Tanjug, a potom i neki drugi srbijanski mediji.